АРХИВА ВЕСТИ МАЈ
 

ОДРЖАНА ОСМА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА

29.05.2009.

Осма седница Скупштине Градске општине Палилула, коју је сазвао председник Скупштине Милан Ђурђевић, одржана је у петак 29. маја 2009. године, у сали НКЦ-а. Седници су присуствовали  23 одборника, председник Градске општине Палилула проф. др Игор Новаковић и чланови Већа ГО Палилула. Након усвајања записника са претходне седнице, одборници су донели Одлуку о завршном рачуну за 2008. годину. На овој седници донета је и Одлука о престанку мандата одборнику са листе Г 17 плус (Дејан Илић) и донета Одлука о потврђивању мандата одборнику са листе Г 17 плус (Бобана Јовановић).

детаљније

 

БРАТСКА ОПШТИНА СВОГЕ ОБЕЛЕЖИЛА ЈУБИЛЕЈ

23.05.2009.

Општина Своге у Бугарској, братска општина нишке општине Палилула, обележила је крајем недеље значајан јубилеј - 45.година од проглашења овог места градом. Овим поводом делегација Градске општине Палилула, Милан Ђурђевић, председник Скупштине, Бојан Илић, начелник Управе и Милош Стојковић, општински већник присуствовали су свечаности. У знак протекле сарадње Милан Ђурђевић је уручио пригодно обележје Палилуле Емилу Атанасову-Цветанову, председнику Своге и упутуо позив да делегација овог града присуствује манифестацији „Палилулско вече“ која ће се одржати 3.јуна у оквиру програма Градске славе Ниша.

детаљније

 

ОДРЖАНА ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА ПОВОДОМ МАНИФЕСТАЦИЈЕ „ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ“

22.05.2009.

Поводом одржавања манифестације „ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ 2009“ у Градској општини Палилула одржана је конференција за новинаре. О циљевима и садржају ове манифестације, која је део програма Градске славе Ниша „Св. Цар Константин и Царица Јелена“ говорили су  Милан Ђурђевић, председник Организационог одбора и председник Скупштине Градске општине Палилула као и Братислав Вучковић, заменик генералног директора ЈКП „Медиана“ - Ниш и заменик председника Одбора. Прес конференцији присуствовали су и Весна Јовановић Јанковић, секретар Скупштине ГО Палилула и чланови већа Општине Милош Стојковић и Милан Стевановић.

Милан Ђурђевић је најавио другачију концепцију „Палилулске вечери“ од досадашње и укратко представио програм ове манифестације.

детаљније

 

ПОКРЕНУТ ПРОЦЕС ИЗРАДЕ СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА МАЛИХ И СРЕДЊИХ ПРЕДУЗЕЋА

21.05.2009.

Градска општина Палилула покренула је процес израде Стратегије развоја малих и средњих предузећа општине Палилула. С обзиром да мале системе, микро, мала и средња предузећа одликује агилност и флексибилност, она могу брже да реагују на новонасталу ситуацију на тржишту, а да своју величину користе као предност у стицању профита. Осим тога, у нашим економским круговима заговара се тврдња да ће управо микро, мала и средња прдузећа бити окосница економског развоја у будућим временима, те да ће она надоместити губитак великих система. Препознајући ту улогу и компаративну предност, Општина Палилула има обавезу и улогу да  потпомогне развој малих и средњих предузећа. Због тога координишемо рад на стратегији развоја МСП сектора.

детаљније

 

ОДГОВОРНО ПОСЛОВАЊЕ НОВОГ РУКОВОДСТВА

18.05.2009.

Након локалних избора и конституисања Скупштине у Градској општини Палилула, почетком јула месеца 2008.године, ново руководство је одлучно истакло начин рада и своју визију да на путу европских интеграција развој локалне заједнице мора да буде усмерен ка тржишном механизму и да је заснован на искуству где економски напредак искључиво зависи од способности заједнице да рационално ангажује материјалне а посебно људске ресурсе. Зато се у пројектовањe развоја Градске општине Палилула приступило одговорно. То најбоље илустрије и преглед материјално-финансијског пословања у Општини. У периоду 11.07.2007 до 11.05.2008 укупни расходи су за 4,2 милиона динара били већи од укупних прихода а у периоду од 11.07.2008. до 11.05.2009., када је на чело Општине дошло ново руководство укупни расходи су за 7,4 милиона динара мањи од укупних прихода.

детаљније

 

ПРИПРЕМА ЛОКАЛНИХ ВЛАСТИ ЗА ПРОЦЕС ЕВРОПСКИХ ИНТЕГРАЦИЈА

15.05.2009.

Стална конференција градова и општина започела је са реализацијом пројекта који за циљ има да се локалне власти упознају са изазовима који им следе у процесу приступања ЕУ, али и одговорности које ће морати да предузму након тога.

Локалне власти у Србији треба ефикасно да промовишу Европску унију и процес европских интеграција грађанима у својим срединама. Члан већа градске општине Палилула Зорица Стоиљковић је члан Радне групе која учествује у реализацији овог пројекта, а једна од главних активности је израда нацрта Акционог плана за локалне самоуправе који ће поставити приоритете и стратегију деловања према Влади, институцијама ЕУ, као и европским јединицама локалне самоуправе. Сви градоначелници и председници општина ће бити упознати са садржином овог Акционог плана на укупно четири регионална округла стола, који су планирани за идући месец.

детаљније

 

ПАЛИЛУЛСКИ ПРОИЗВОЂАЧИ И УДРУЖЕЊА НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ПОЉОПРИВРЕДЕ У НОВОМ САДУ

15.05.2009.

Градска општина Палилула је ове године омогућила произвођачима и члановима удружења са своје територије да посете 76. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду. По речима Горана Васића, генералног директора Новосадског сајма, овогодишњи сајам је доказао да представља кључно место агробизниса у југоисточној Европи.

Етно удружење `Палилула` је ове године и имало могућност да на свом штанду представи производи домаће радиности који су привукли посебну пажњу посетилаца овог значајног сајма. Иначе, ово удружење са Палилуле је на недавно...

детаљније 

 

НОВИ КОШЕВИ ОСМИШЉАВАЈУ СЛОБОДНО ВРЕМЕ ОМЛАДИНЕ

14.05.2009.

Млади из улице „Стеван Сремац“ у Градској општини Палилула, уз подршку и разумевање председника општине, најзад су решили проблем како да на кошаркашком игралишту у свом комшилуку замене оштећене кошеве. „У сусрету са професором др Игором Новаковићем, председником Градске општине Палилула истакли смо проблем и замолили за помоћ. За неколико дана нови кошеви су постављени на нашем игралишту. Млади из овог дела Палилуле сада имају где да проводе слободно време играјући кошарку нагласили су Ђорђе Милошевић и Борислав Антић, младићи који су одушевљени реаговањем руководства Палилуле. Наша општина је и овом подршком практично показала да брине о младима. У духу слогана који је промовисан на Календару општине почетком ове године -

детаљније

 

УСПОСТАВЉЕН СИСТЕМ МЕНАЏМЕНТА КВАЛИТАТА

13.05.2009.

У Градској општини Палилула, одлуком председника професора др Игора Новаковића формиран је Одбор за квалитет који ради на пројекту успостављања система менаџмента квалитетом у складу са захтевима стандарда ISO 9001:2000. У складу са овлашћењима, председник је 07.04.2009. године  донео и акт „Политика квалитета“ који гласи: „Управа Градске општина Палилула испуњава све захтеве система менаџмента квалитетом у складу са захтевима стандарда ISO 9001:2000. Систем менаџмента квалитетом је саставни део пословне политике и све активности на његовом успостављању, одржавању и континуалном побољшању су усклађене са релевантном законском регулативом. Пословним процесима управљамо отворено и искрено коришћењем знања наших запослених, и метода и алата квалитета са циљем да одговоримо потребама наше организације и корисника наших услуга.

детаљније

 

ИНВЕСТИЦИЈЕ И ОДРЖАВАЊЕ ОБЈЕКАТА У СУВОМ ДОЛУ НА ПРОВЕРИ?

13.05.2009.

Руководство Градске општине Палилула, председник општине професор др Игор Новаковић и председник Скупштине Милан Ђурђевић, у оквиру активности сагледавања и решавања актуелних проблема квалитета живота становника у локалној заједници, обишли су насељено место СУВИ ДО. Светислав Петровић, одборник у Градској општини Палилула пренео је руководству Општине захтеве мештана да се спречи даље урушавање зграде Задружног дома и заврше радови на водоводној мрежи и асфалтирању улице „Симе Јосића“, у дужини од 20 метара, која је након предизборних активности-обећања остала незавршена.  “Ми смо августа месеца 2008. године сачинили Акциони план развоја општине и кренули у остваривање концепта активности који подразумева приближавање локалне управе грађанима- истакао је председник Градске општине Палилула, професор др Игор Новаковић.

детаљније

 

ШАЛТЕР ЈП „ОБЈЕДИЊЕНА НАПЛАТА“ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА

11.05.2009.

Од понедељка 11. маја 2009. године у Услужном центру Управе Градске општине Палилула отпочео је са радом шалтер ЈП „Обједињена наплата“ Ниш.

На шалтеру ЈП „Обједињена наплата“ Ниш, грађанима ће се пружати услуге обједињене наплате комуналних, стамбених и других услуга и накнада.

Радно време шалтера ЈП „Обједињена наплата“ Ниш је сваког радног дана од 09 до 15 сати.

Градска општина Палилула има за циљ приближавање разних врста услуга грађанима како би на једном месту и брзо могли да обаве своје послове.

У Услужном центру ГО Палилула налази се и шалтер Управе за грађанска стања и опште послове где се врше следећи послови:

детаљније

 

ПРИКЉУЧКОМ СТРУЈЕ ОБЕЛЕЖЕНО УСЕЉЕЊЕ

 08.05.2009.

У  Зеленој улици у Новом Селу уселила се радост. Коначно после 10 година, након што су у насељу Медошевац после НАТО  бомбардовања Ниша остали без домаћинстава, становници који су се изјаснили за нови смештај у кућама, коначно су добили своје домове. Захваљујући иницијативи Градске општине Палилула, на чијој територији се налази ново насеље и ажурности градског руководства, после годину дана, од кад је шест кућа саграђаних у Новом Селу добило и прикључак за струју, омогућено је и усељење ових породица у домове. Овим поводом становнике насеља у Новом Селу, где се налазе новоизграђени објекти, обишле су Биљана Јовановић, члан Градског већа и Зорица Стоиљковић већник Градске општине Палилула.

детаљније

 

САВЕТ ГРАЂАНА „БУБАЊ“ ОБЕЛЕЖИО СЛАВУ

06.05.2009.

Савет грађана „Бубањ“ је традиционално обележио славу „Ђурђевдан“. У склопу прославе, у амфитеатру Спомен парка „Бубањ“, одржана је манифестација за становнике овог дела града и присутне госте. Након занимљивог програма који су приредили малишани уследило је сечење славског колача коме је присуствовао Милан Ђурђевић, председник Скупштине Градске општине Палилула и већници општине Палилула. Слађана Станковић, председник Савета грађана „Бубањ“ поздравила је госте и изразила уверење да ће се у наредном периоду  на овом простору дешавати различити садржаји. Милан Ђурђевић, председник Скупштине Градске општине Палилула је подсетио...

детаљније